Ταξίδι στην Κριμαία

En Τerre de Crimée

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ουκρανία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ναριμάν Αλιέβ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Ναριμάν Αλιέβ, Νοβρούζ Χικμέτ, Μαρίσια Νικιτιούκ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Αιχτέμ Σεμπιταμπλέβ, Ρεμζί Μπιγιαλόβ, Νταρίγια Μπαριχασβίλι
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αντόν Φούρσα
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 96'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: ΑΜΑ Films
    Ταξίδι στην Κριμαία

Το μεγάλο και πλούσιο οδοιπορικό μνήμης και αυτογνωσίας ανάμεσα σε έναν πατέρα και έναν γιο στην σύγχρονη Κριμαία. Το δυνατό ντεμπούτο του Ναριμάν Αλιέφ.

Έχοντας χάσει τον μεγάλο του γιο στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ο Μουσταφά αποφασίζει να πάρει το σώμα του παιδιού του και να το θάψει στον τόπο που γεννήθηκε, την Κριμαία. Στο πλάι του νεότερου του γιου ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι που θα σημαδέψει τη μεταξύ τους σχέση.

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Ζω στο Κίεβο αλλά οι γονείς μου ζουν στην Κριμαία. Αυτή η ταινία είναι το ντεμπούτο μου θέλοντας να δείξω τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μου την Ουκρανία. Γεννήθηκα στην Κριμαία και η έννοια της πατρίδας με απασχολεί ήδη από τις μικρού μήκους ταινίες μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να επιστρέψω εκεί λόγω του ότι δεν μπορώ να δεχθώ την κατοχή που υφίσταται αλλά και οι γονείς μου δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα μιας ολόκληρης ζωής.

Για μένα, η ταινία μιλά για την δύναμη του πνεύματος, της αγάπης και της ελπίδας, με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Δεν είχα σκοπό να εκμαιεύσω την συμπάθεια ή τον οίκτο μέσω αυτής. Το αντίθετο. Ήθελα να μοιραστώ ό,τι με πλήγωσε αλλά και ό,τι ταυτόχρονα έχει αξία για εμένα και αποτελεί την δύναμη μου. Θέλω να αφιερώσω την ταινία αυτή στους γονείς μου και στον αδερφό μου, Έρφαν, που έχει φύγει από τη ζωή και τον οποίο έχω υποσχεθεί ότι θα συναντήσω στην επόμενη μας ζωή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ταξίδι στην Κριμαία
  • Ταξίδι στην Κριμαία