Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

The Garfield Movie

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2024
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ, Ην.Βασίλειο, Χονγκ Κονγκ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαρκ Ντίνταλτ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Πολ Κάπλαν, Μαρκ Τόργκοβ, Ντέιβιντ Ρέινολντς
    ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Μήλιος, Κώστας Τερζάκης, Σοφία Τσάκα, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Στεφανία Φιλιάδη
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 101'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood Entertainment
    Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Ο Γκάρφιλντ ο πορτοκαλής γάτος που λατρεύει τα λαζάνια, τον ύπνο και την καλοπέραση, μπλέκει σε μια τρομερή περιπέτεια, όταν έπειτα από χρόνια συναντιέται και πάλι με τον πατέρα του.

Από την Βαρβάρα Κοντονή

Η ταινία του Μαρκ Ντίνταλ έρχεται στις ελληνικές αίθουσες σε ιδανική στιγμή και τέλειο timing, αφού το μόνο σίγουρο είναι πως ορδές πιτσιρικαρίας μετά συνοδείας γονέων θα σπεύσουν στην κοντινότερη αίθουσα, προκειμένου να δουν τις νέες σκανταλιές του αγαπημένου ήρωα των μικρών (και των μεγάλων) και πολύ καλά θα κάνουν, μιας που πρόκειται για μια πολύ διασκεδαστική, παλαιομοδίτικη ταινία κινουμένων σχεδίων.

Έχοντας βρει το παντοτινό του σπίτι μια κρύα, βροχερή νύχτα, ο Γκάρφιλντ περνάει πια ζωή και κότα στο πλευρό του κηδεμόνα του Τζον και του φίλου του, του σκύλου Όντιν. Η καθημερινότητά του μοιράζεται μεταξύ φαγητού, ξάπλας και «κατανάλωσης» τηλεοπτικών εκπομπών με γατιά, μια περίφημη ζωή δηλαδή που αξίζει σε κάθε πρώην αδέσποτο. Τα πράγματα θα αλλάξουν εντελώς ξαφνικά, όταν ο Γκάρφιλντ συναντήσει ξανά τον επί πολλά χρόνια χαμένο πατέρα του, εξαιτίας του οποίου θα βρεθεί στο στόχαστρο της Τζινξ, μιας διαβόητης γάτας Αγκύρας που μοιάζει να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον γάτο- μπαμπά του Γκάρφιλντ, ο οποίος θα συνειδητοποιήσει πως ο μόνος τρόπος για να βγει σώος από αυτήν την ιστορία, θα είναι να φτιάξει και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση με τον πατέρα του.

Πρόκειται για ένα animation που χρησιμοποιεί κώδικες του παρελθόντος προκειμένου να στήσει την ιστορία του και το κάνει καλά, με τίμια ανεμελιά και μια vintage αίσθηση, λες και πρόκειται σκηνοθετικά για αποτέλεσμα περασμένων δεκαετιών. Αυτό λειτουργεί υπέρ της ταινίας εδώ, μιας που και σχεδιαστικά ο Γκάρφιλντ μετράει τουλάχιστον σαράντα έτη ζωής. Ακόμα κι αν η 3D «λείανση» και «στρογγυλοποίηση» του χαρακτήρα προσδίδει εδώ μια πιο σύγχρονη οπτική στον κλασικό ήρωα του Τζιμ Ντέιβις, το νέο αυτό στυλ δεν στερεί από την ίδια την προσωπικότητα του ατζαμή γάτου, διατηρώντας τη γοητεία και την κωμικότητά του.

Σεναριακά το Γκάρφιλντ είναι πλούσιο. Υπάρχουν δυο τρεις ενδιαφέρουσες υποπλοκές, έντονο φαρσικό στοιχείο και συνολικά μια περιπέτεια που θα απολαύσουν οι θεατές και στα δυο ηλικιακά άκρα. Ίσως ανά στιγμές η ιστορία να εκτυλίσσεται με μεγαλύτερη καρτουνίστικη ταχύτητα για τους ενήλικες, όμως ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα φιλμ που στοχεύει πρωτίστως στους μικρότερους θεατές, αν και προς τιμήν της διαθέτει ατακαδόρικο χιούμορ και ωραίες στιγμές και για τους μεν και για τους δε.

Το «Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα» είναι οπωσδήποτε μια ταινία για όλη την οικογένεια και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποχωρήσετε από την αίθουσα έχοντας διασκεδάσει και με τη ψυχή σας και με τα παιδιά σας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα
  • Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα