30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το photo album της Πέμπτης 3 και Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024 (Day #1 & #2)

Το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από 2 - 14 Οκτωβρίου 2024.

Από το cinemagazine.gr
30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το photo album της Πέμπτης 3 και Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024 (Day #1 & #2)

 

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη με το υπέροχα τρυφερό 𝐖𝐇𝐀𝐓 𝐌𝐀𝐑𝐘 𝐃𝐈𝐃𝐍’𝐓 𝐊𝐍𝐎𝐖 σήμανε την έναρξη του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και έδωσε τη σκυτάλη στη Δάφνη Χαιρετάκη, τη Λίνα Κουντουρά, την Ελένη Πουλοπούλου και τον Μελέτη Μοίρα που παρουσίασαν χθες τις δικές τους μικρές ιστορίες.

Η πρώτη μέρα συνεχίστηκε με τα 𝐂𝐘𝐂𝐋𝐀𝐃𝐈𝐂 𝐒𝐂𝐑𝐄𝐄𝐍𝐈𝐍𝐆𝐒, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου στο πλαίσιο της έκθεσης Cindy Sherman: Πρώιμα έργα, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και ο Άκης Καπράνος προλόγισαν τα δύο αριστουργήματα: 𝐓𝐇𝐄 𝐍𝐀𝐊𝐄𝐃 𝐊𝐈𝐒𝐒 & 𝐁𝐄𝐘𝐎𝐍𝐃 𝐓𝐇𝐄 𝐕𝐀𝐋𝐋𝐄𝐘 𝐎𝐅 𝐓𝐇𝐄 𝐃𝐎𝐋𝐋𝐒 που επέλεξε η ίδια η φωτογράφος.

Η δεύτερη μέρα ταξίδεψε από τον “ορισμό του ελληνικού καλτ σινεμά, κυρία μου!” και τον Μελέτη Μοίρα ξανά μαζί μας, σε νέες -απαραίτητες- γυναικείες φωνές του σινεμά που “συνομίλησαν” με τις καταπληκτικές Μαρία Λούκα και Μαργαρίτα Μυτιληναίου που εκπροσώπησαν το WIFT GR.

Ολοκληρώθηκε ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ με έναν απολαυστικά ανήθικο επισκέπτη να φτάνει στο Άστυ και με γέλια και ουρλιαχτά να εναλλάσσονται στον ασφυκτικά γεμάτο Δαναό, όπου η ταινία-εμπειρία της χρονιάς 𝐓𝐇𝐄 𝐒𝐔𝐁𝐒𝐓𝐀𝐍𝐂𝐄 μας άφησε όλα σοκαρισμένα, με στήριγμά μας τα δροσερά κοκτέιλ της Jameson Irish Whiskey.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social media: Facebook AIFFAIFF InstagramCinemagazine, TikTokTwitter.

30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το photo album του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου 2024 (Day #3)30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Έναρξη αφιερώματος Ακίρα Κουροσάουα