30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το photo album της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2024 (Τελετή Έναρξης)

Το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από 2 - 14 Οκτωβρίου 2024.

Από το cinemagazine.gr
30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το photo album της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2024 (Τελετή Έναρξης)

 

Με λαμπερές παρουσίες και σύνθημα την χαρά και την αγάπη για το σινεμά πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό και συγκινητικό κλίμα την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 η Τελετή Έναρξης του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Λουκά Κατσίκα, παρουσία της Προέδρου της Κινηματογραφικής Εταιρίας Αθηνών, Μαρίας Μπόμπολα. 

Ο Λουκάς Κατσίκας από τη σκηνή του κατάμεστου Μεγάρου Μουσικής Αθηνών καλωσόρισε το κοινό τονίζοντας πως «Ποτέ τόσοι λίγοι άνθρωποι δεν έκαναν τόσα πολλά για ένα φεστιβάλ. Και ποτέ ένα φεστιβάλ δεν αγαπήθηκε τόσο πολύ, με τόση θέρμη και για 30 συνεχή χρόνια, όπως αγαπήθηκαν και αγαπιούνται οι Νύχτες Πρεμιέρας».

To 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έκανε πανηγυρική έναρξη με την προβολή του Χρυσού Φοίνικα των φετινών Καννών, το ANORA του Σον Μπέικερ, ευγενικής παραχώρησης της εταιρίας Tanweer. 

Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή εκλεκτοί και εκλεκτές προσκεκλημένοι και προσκεκλημένες από τον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού, καθώς και εκπρόσωποι σημαντικών δημοσίων και ιδιωτικών φορέων και θεσμών που στηρίζουν σταθερά και έμπρακτα την δημιουργική παραγωγή της χώρας.

H Τελετή Έναρξης πραγματοποιήθηκε με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τη συνεργάτιδα του Φεστιβάλ, κα Νεφέλη Ράντου.

Μετά την τελετή έναρξης ακολούθησε πάρτυ στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με κεράσματα από τον Χορηγό Εκδηλώσεων Jameson Irish Whiskey και τη Fischer Beer, Χορηγό Βραβείου Κοινού.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social media: Facebook AIFFAIFF InstagramCinemagazine, TikTokTwitter.

30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Έναρξη αφιερώματος Ακίρα Κουροσάουα14ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Ένας φεστιβαλικός αποχαιρετισμός με ένα «Παλιό Τουφέκι»