AOAFF 2021: Το θρυλικό «Επάγγελμα Ρεπόρτερ» ταξίδεψε τους θεατές χθες στην Ελευσίνα

Συνεχίστηκαν χθες Κυριακή, με επιτυχία οι ξεχωριστές προβολές στο πλαίσιο της συνεργασίας του Athens Open Air Film Festival με την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023.

Από το cinemagazine.gr
AOAFF 2021: Το θρυλικό «Επάγγελμα Ρεπόρτερ» ταξίδεψε τους θεατές χθες στην Ελευσίνα

Ο χθεσινός σταθμός ήταν ο πανέμορφος Χώρος Στάθμευσης του Παλαιού Ελαιουργείου, όπου έκανε στάση μετά από 46 χρόνια -όταν και προβλήθηκε για πρώτη φορά-, ο Τζακ Νίκολσον με το θρυλικό «Επάγγελμα Ρεπόρτερ» του Μικελάντζελο Αντονιόνι.

Την ταινία προλόγισε η Γεωργία Βουδούρη, Διευθύντρια Πολιτιστικής Ανάπτυξης, με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Athens Open Air Film Festival, Λουκά Κατσίκα, κάνοντας μια εισαγωγή για τη σημασία της συνεργασίας αυτής. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα με μια διπλή προβολή εμπειρία, σε δυο χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν για πρώτη καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. 

Η «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή θα προβληθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας στις 21:00 το βράδυ, ενώ μισή ώρα αργότερα το «Λιμάνι της Χάβρης» του Άκι Καουρισμάκι θα παρουσιαστεί στην Τοποθεσία Καρνάγιο «Η Γέφυρα», παρουσία και στις δυο, του Μιχαήλ Μαρμαρινού, καλλιτεχνικού διευθυντή της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023.

Η προβολή έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Athens Open Air Film Festival με την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, ενώ τη βραδιά δρόσισε η μπύρα Fischer και το Φυσικό Μεταλλικό Ζαγόρι Go Green.