Αποκλειστικό: Τα πόστερ χαρακτήρων της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού»

Το ΣΙΝΕΜΑ / Cinemagazine.gr σας παρουσιάζει τα πόστερ χαρακτήρων των βασικών πρωταγωνιστών της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» της Γελένα Πόποβιτς, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Αυγούστου. 

Από το cinemagazine.gr
Αποκλειστικό: Τα πόστερ χαρακτήρων της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού»

 

Ήταν από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες του περασμένου χρόνου, αλλά οι απανωτές απαγορεύσεις λόγω των περιορισμών της πανδημίας, καθυστέρησαν την διανομή της.

Η ιστορία της Γελένα Πόποβιτς που αφηγείται την ιστορία του αγίου Νεκταρίου με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη κι ένα καστ που διαθέτει τον Χρήστο Λούλη, την Καριοφυλλιά Καραμπέτη, τον Νικήτα Τσακίρογλου, τον Γιάννη Στάνκογλου, τον Ιερώνυμο Καλετσάνο, την Τάνια Τρύπη, τον Μιχάλη Οικονόμου, την Τόνια Σωτηροπούλου αλλά και τον Αλεξάντερ Πετρόφ και τον Μίκι Ρουρκ κλειδώνει ημερομηνία κυκλοφορίας για τα τέλη του Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 26 Αυγούστου, από την Feelgood Entertainment.

Η ταινία ακολουθεί τον βίο ενός από τους πιο αγαπητούς και πιο πρόσφατους Αγίους στην ιστορία της ορθόδοξης Εκκλησίας, που δέχτηκε τη χλεύη του κλήρου στην Αίγυπτο, λόγω της μεγάλης δημοτικότητάς του. Κάπως έτσι εξορίζεται και βρίσκει καταφύγιο στην Αθήνα, όπου θα γίνει ιδιαίτερα αγαπητός. Σύντομα όμως αποσύρεται στην Αίγινα όπου αποφασίζει να χτίσει ένα μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια. Κι εκεί όμως θα κατηγορηθεί για ανηθικότητα και η Μονή δεν θα αναγνωριστεί ποτέ. Ο ίδιος καταπονημένος θα ακολουθήσει το έργο του και λίγο πριν το τέλος του, στο Αρεταίειο νοσοκομείο θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Μια ιστορία για τη δύναμη της πίστης και της θέλησης γίνεται στα χέρια της Πόποβιτς η ευκαιρία για ένα φιλμ σχεδόν επικό με τη μουσική του Ζμπίγκνιεφ Μπράισνιερ, που υπέγραψε και τη μουσική για την Τριλογία των Χρωμάτων του Κριστόφ Κισλόφσκι, και που αναζητά το φως σε μια σκοτεινή εποχή, που οι άνθρωποι είχαν την ανάγκη να πιστέψουν σε έναν ήρωα.

Η ταινία κέρδισε το βραβείο κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας και στο Los Angeles Greek Film Festival. 

Το ΣΙΝΕΜΑ / Cinemagazine.gr ολοκληρώνει την παρουσίαση των πόστερ χαρακτήρων της ταινίας με τον πρωταγωνιστή, Άρη Σερβετάλλη, που ερμηνεύει τον Άγιο Νεκτάριο.

Είχαν προηγηθεί ο Μίκι Ρούρκ, ο υποψήφιος για Όσκαρ σταρ που ήρθε στην Ελλάδα πέρσι για τα γυρίσματα της ταινίας, ο Χρήστος Λούλης και ο Αλεξάντερ Πετρόφ, οι οποίοι υποδύονται τον Πρόεδρο της Ριζαρείου Σχολής και τον Κώστα, ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Νικήτας Τσακίρογλου, στους ρόλους του μέθυσου και του Πατριάρχη Σοφρωνίου αντίστοιχα, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Τόνια Σωτηροπούλου, ως Κέρου και Μαρία (μάνα-κόρη). Την παρουσίαση των πόστερ εγκαινίασαν η Μαρθίλια Σβάρνα και η Κορίνα Άννα Γουγούλη, που υποδύονται την μοναχή Ευφημία και την μοναχή Ξένια.