Και οι τρεις ήταν (και παραμένουν) υπέροχοι: Μια συνάντηση μύθων που δεν μπορείς να απορρίψεις

Ντέβιντ Κρόνενμπεργκ, Τζον Κάρπεντερ και Τζον Λάντις, συνθέτουν μια τριπλέτα-όνειρο που συνομιλεί για τον «φόβο στο σινεμά». Αρμόδιοι.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Και οι τρεις ήταν (και παραμένουν) υπέροχοι: Μια συνάντηση μύθων που δεν μπορείς να απορρίψεις

40 ακριβώς χρόνια πριν, στην εκπομπή του μετέπειτα επίσης σκηνοθέτη Μικ Γκάρις, που εκείνη την περίοδο έφτιαχνε μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για κλασικά έργα τρόμου του '80 (το Howling, την Απειλή, αλλά και τα Goonies και πάει λέγοντας), είχαμε μια συνάντηση που σήμερα πια φαντάζει κλασική. Τότε ήταν απλώς τρία κινηματογραιφκά nurds, με κάτι καταπληκτικά έργα ήδη στην πλάτη τους (μόνο ο Κρόνενμπεργκ, πάντως, καλυτέρεψε ακόμα περισσότερο στην πορεία), που συζητούσαν για το σινεμά που αγαπούν να βλέπουν και να φτιάχνουν, καθώς και για την σχέση του τρόμου με το κοινό.

Απολαύστε τους, μέσα και από την ιδιοσυγκρασιακή τους διαφορά μπορείτε να συμπεράνετε πολλά για τις φιλμογραφίες τους. Που, ενδεικτικά και μόνο, ΜΕΧΡΙ τότε, περιείχαν έργα όπως Animal House, Blues Brothers, Ένας Λυκάνθρωπος στο Λονδίνο (Λάντις), Η Νύχτα με τις Μάσκες, Ο Σταθμός 13 Δέχεται Επίθεση, Η Ομίχλη (Κάρπεντερ) και Ανατριχίλες, Λυσσασμένες Στα Νύχια του Τρόμου και The Brood (Κρόνενμπεργκ).