Δεν το λέμε εμείς, το έχουν πει τα νούμερα επανειλημμένα. Η μαζική κυκλοφορία πολλών τίτλων δεν θα φέρει περισσότερα εισιτήρια, ειδικά αν δεν έχουν «δουλευτεί» για ένα σοβαρό χρονικό διάστημα, ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον. Το πιθανότερο δε είναι πολλές από αυτές να ακυρωθούν μεταξύ τους, αφήνοντας δυσαρεστημένους τόσο τους αιθουσάρχες, όσο και τους διανομείς. Και επίσης, όσο κι αν η αγορά μπορεί να υποστηρίζει ότι είδε αρκετό σινεμά ο κόσμος το προηγούμενο διάστημα και στράφηκε σε κάτι άλλο αυτή την περίοδο, η καλλιέργεια κινηματογραφικής συνείδησης και συνήθειας απαιτεί και μια τιμή εισιτηρίου που να την υποστηρίζει. Έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν αναλυτικά για την τιμή του εισιτηρίου από αυτή την στήλη, δεν θέλουμε να γινόμαστε κουραστικοί, αλλά να οι επιδόσεις του «Monkey» αυτή την εβδομάδα μαρτυρούν για ακόμα μια φορά ότι ίσως τα 9,5 ευρώ του εισιτηρίου στα multiplex να πέφτουν λίγο ακριβά στην πιτσιρικαρία, η οποία προτιμά να τα επενδύσει κάπου αλλού, αφήνοντας το σινεμά για ειδικές περιπτώσεις – απλώς ανατρέξτε σε προηγούμενες αναλύσεις μας και δείτε τα ανοίγματα των τίτλων του είδους το τελευταίο εξάμηνο και κάντε μια σύγκριση με εκείνα της ίδιας περιόδου της σεζόν 2023-2024. Και είναι κρίμα, γιατί εδώ όντως πήγαινε να δημιουργηθεί μια συνήθεια, στην οποία φαίνεται να βάζει φρένο η απληστία.
Δεν υπάρχουν πολλά για να γράψουμε. Ναι, το σύνολο των 70.543 εισιτηρίων έχει το ελαφρυντικό της Τσικνοπέμπτης, η ημερήσια της οποίας αποδεικνύει ότι προτιμήσατε το κρέας – όχι την ταινία του Δημήτρη Νάκου- αλλά και πάλι θα είχαν κοπεί 4-5 χιλιάδες εισιτήρια παραπάνω. Καμία ταινία δεν έπιασε πενταψήφιο νούμερο, με το «Dog Man» να βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση και τον τέταρτο «Captain America» να πέφτει ηχηρά και να βάζει πλώρη για ένα από τα χαμηλότερα σύνολα του MCU. Φωτεινή εξαίρεση το «Brutalist», που πέρασε ήδη τα 50 χιλιάδες εισιτήρια, έχοντας ως εμπόδιο τη μεγάλη του διάρκεια που κάνει τους αιθουσάρχες διστακτικούς. Το «Ι’m still here» πέρασε τα 10 χιλιάρικα, εμείς θα ξαναπούμε ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει πολλά εισιτήρια, επειδή αρέσει στον κόσμο, το μόνο που χρειάζεται είναι να στηριχθεί από την εταιρεία του – και να πάρει και λίγα «καλά μαγαζιά» παραπάνω. Σε υπόλοιπα σχετικά «κατορθώματα», το «Flow» πέρασε το φράγμα των 20.000 εισιτηρίων και το «Complete Unknown» των 30.000 - ενδεχόμενη οσκαρική νίκη του Σαλαμέ την Κυριακή και του υπέροχου λετονικού animation στη σχετική κατηγορία θα τους δώσει μια ενίσχυση.
Από τις υπόλοιπες νέες ταινίες, το «Presence» έκοψε 3.192 εισιτήρια σε 35 οθόνες, το «Cleaner» ξεγέλασε 1.872 θεατές σε 29 οθόνες, το «θανατερό» θέμα του νέου Γαβρά έφερε μόλις 1.659 εισιτήρια σε 22 οθόνες για την «Τελευταία Πνοή» του, το «New Year that never Came» έκοψε 767 εισιτήρια σε 7 οθόνες, ενώ το «Κυνήγι» του Χρήστου Πυθαρά έκοψε 620 εισιτήρια, επίσης σε 7 οθόνες. Τέλος, τα εισιτήρια του «Θολού Βυθού» αγνοούνται – είναι έτοιμο το αστείο με τον βυθό, αλλά δεν το γράφουμε για να μην μας πείτε προβλέψιμους.
Δείτε αναλυτικά το Top-10:
1.«Dog Man», 9.786 εισιτήρια, 106 οθόνες (Σύνολο: 26.451)
2.«Captain America: Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος», 9.040 εισιτήρια, 77 οθόνες (Σύνολο: 45.006)
3.«The Monkey», 8.540 εισιτήρια, 59 οθόνες
5.«Τρελή από Eρωτα. Μπρίτζετ Τζόουνς: Η Επιστροφή», 4.093 εισιτήρια, 42 οθόνες (Σύνολο: 17.636)
6.«Είμαι Ακόμη Εδώ», 3.400 εισιτήρια, 27 οθόνες (Σύνολο: 10.774)
7.«Presence», 3.192 εισιτήρια, 35 οθόνες
8.«Ο Πάντινγκτον στο Περού», 3.111 εισιτήρια, 40 οθόνες (Σύνολο: 62.168)
9.«Υπάρχω», 2.731 εισιτήρια, 37 οθόνες (Σύνολο: 840.185)
10.«Flow: Η Γάτα που Δεν Φοβόταν το Νερό», 2.070 εισιτήρια, 41 οθόνες (Σύνολο: 22.005)