Αποκλειστικό βίντεο: Το οσκαρικό «Minari» υπόσχεται ένα ταξίδι με πυξίδα το όνειρο

Η τρυφερή ταινία του Λι Άιζακ Τσανγκ, που έκανε την έκπληξη στο Φεστιβάλ του Sundance και έφτασε μέχρι τα Όσκαρ (βραβείο Β' Γυναικείου ρόλου στην Για-Τζανγκ Γιουν) έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Ιουνίου από την Feelgood Entertainment.

Από τον Πάνο Γκένα
Αποκλειστικό βίντεο: Το οσκαρικό «Minari» υπόσχεται ένα ταξίδι με πυξίδα το όνειρο

Η ημι-αυτοβιογραφική ταινία του Λι Άιζακ Τσανγκ που ξεχώρισε στο Φεστιβάλ του Sundance το 2020 (Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, Βραβείο Κοινού), απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, έκλεισε συμφωνία με την «βασίλισσα» των Indies A24 και έγραψε ιστορία στα φετινά Όσακρ με το βραβείο Β' Γυναικείου στην θρυλική Για-Τζανγκ Γιουν (πρώτη Κορεάτισσα ηθοποιός που βραβεύεται από την Ακαδημία), έρχεται σύντομα στις ελληνικές αίθουσες.

Tο «Minari» ακολουθεί ένα 7χρονο αγόρι από την Νότια Κορέα και τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν στην ζωή του κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '80, όταν ο πατέρας του αποφασίζει να μετακομίσουν στην αμερικανική επαρχία και συγκεκριμένα στο Άρκανσο με σκοπό να φτιάξει μια φάρμα.

«Ήθελα να δείξω τον κόσμο αυτής της οικογένειας με ειλικρίνεια χωρίς να ασκώ κριτική. Μπορεί για μερικούς η ταινία να είναι η ευκαιρία να δουν την ιστορία μιας αμερικανοκορεάτικης οικογένειας, αλλά αφορά όλους μας, είτε στο Άρκανσο είτε οπουδήποτε αλλού. Αυτό είναι για μένα συγκινητικό, να δω μία προσωπική ιστορία που αγγίζει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους με έντονο τρόπο», δηλώνει ο δημιουργός Λι Άιζακ Τσανγκ.

Φυτεύοντας τον σπόρο της «ελπίδας», το «Minari» έκλεψε τις εντυπώσεις στα διεθνή Φεστιβάλ, έδωσε δυναμικό παρόν στα φετινά βραβεία και - κυρίως - κέρδισε την καρδιά του κοινού. Δείτε στο αποκλειστικό featurette που ακολουθεί, τους συντελεστές να μιλούν για το όνειρο μιας νέας πατρίδας, την πίστη στην οικογένεια και την ελπίδα να ανήκεις κάπου.

Η ταινία «Minari» (6 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας), θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες 24 Ιουνίου από την Feelgood Entertainment.