«Καμία άλλη Γη»: Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Ακτιβιστές από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη καταγράφουν με τόλμη των ξεριζωμό Αράβων κατοίκων από μια περιοχή στα όρια της Δυτικής Όχθης, σε ένα ντοκιμαντέρ που προκάλεσε αίθηση στο περασμένο Φεστιβάλ Βερολίνου.

«Καμία άλλη Γη»: Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Μια κολεκτίβα ακτιβιστών από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη καταγράφουν τον μεθοδικό ξεριζωμό των Αράβων κατοίκων από τους 19 οικισμούς της Μασαφέρ Γιάτα, μιας περιοχής στα όρια της Δυτικής Όχθης.

Σε μία απ' τις πιο δύσκολες συγκυρίες για τις σχέσεις των δύο πλευρών, ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών στέκεται ως μνημείο τολμηρής ερευνητικής δημοσιογραφίας και αποδεικνύει πως η αντικειμενικότητα δεν κρύβεται στο να μην επιλέγεις πλευρά, αλλά στην ιστορική αλήθεια. Παράλληλα, το «No Other Land» προσφέρει μια γεμάτη ένταση, και σε στιγμές σοκαριστική, ματιά που παραμένει κινηματογραφική παρά την αμεσότητα του υλικού της.

Βραβείο Κοινού και Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Το πλήρες πρόγραμμα του 30ού ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ της διοργάνωσης, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, στις 18:30, στο “Auditorium Theo Angelopoulos” του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Αθήνα.

 

 

Spoilers στην αρένα! Το νέο τρέιλερ του «Μονομάχου ΙΙ» επιστρέφει τον χαρακτήρα του Ράσελ ΚρόουΤρέιλερ «Rumours»: Κέιτ Μπλάνσετ και αντισυστημικά «ζόμπι» στη νέα ταινία του Γκάι Μάντεν