Χαράς Ευαγγέλια: H Μάργκο Ρόμπι «Avengelyne» υπό τις οδηγίες της Ολίβια Γουάιλντ

Η εταιρεία παραγωγής της Ρόμπι, LuckyChap, ζει μεγάλες πιένες μετά την «Barbie» και ένα από τα μεγάλα σχέδιά της είναι η μεταφορά του κόμικ χαρακτήρα που γεννήθηκε το 1995.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Χαράς Ευαγγέλια: H Μάργκο Ρόμπι «Avengelyne» υπό τις οδηγίες της Ολίβια Γουάιλντ

Μια ηρωίδα - Άγγελος που πλακώνεται με τις δυνάμεις του Κακού, η οποία γεννήθηκε στα κόμικ των μέσων του '90 - και μάλιστα από τον συνδημιουργό του «Deadpool», Ρομπ Λίφελντ - ετοιμάζει βαλίτσες για την μεγάλη οθόνη. Η Μάργκο Ρόμπι ενδιαφέρεται περιπαθώς να βάλει τα φτερά της, ενώ η Ολίβια Γουάιλντ θα δοκιμάσει για τρίτη φορά τις σκηνοθετικές της βλέψεις (μετά το ωραιότατο «Book Smart» και το ήδη ξεχασμένο «Don't Worry Darling»), ενώ για το σενάριο θέλαμε Τόνι ΜακΝαμάρα («Poor Things») και πήραμε Τόνι ΜακΝαμάρα. Η Warner ετοιμάζεται να κλείσει την (7ψήφια) συμφωνία.

Δεν είναι έκπληξη η επικείμενη συναλλαγή με την Warner, καθώς η LuckyChap έχει υπογράψει με το στούντιο για first look, δηλαδή για δικαίωμα της εταιρείας της Ρόμπι να βλέπει και να αποφασίζει πρώτη για ένα υλικό υπό κινηματογραφική μεταφορά. Η «Barbie» είναι βέβαια...υπόλογη για την προνομιακή αυτή συμφωνία, με την Ρόμπι να έχει ήδη «αθετήσει» (πρόσφατη) υπόσχεση περί παραγωγικής ανάληψης σχεδιών φεμινιστικής υφής, ενδυνάμωσης και θηλυκών αφηγήσεων. Avengelyne. (Δώστε κόμικ στον κινηματογραφικό λαό, η αίθουσα αντέχει.)

Προς επίρρωση του παραπάνω, η εταιρεία τηρεί τουλάχιστον την υπόσχεση να δίνει την σκηνοθετική καρέκλα σε γυναίκες. Διότι από εκεί και πέρα... «The Sims» (το διάσημο videogame) μεταφορά στην οθόνη, από την Κέιτ Χέρον του «Loki» και «Monopoly» (το διάσημο επιτραπέζιο), που ακόμα βρίσκεται σε...ανάπτυξη και δεν έχει βρει την σκηνοθέτιδά του. Καπιταλιστικό καρδάμωμα λοιπόν και στήριξη των μονοπωλίων, που έλεγαν άλλοτε και κάποια κόμματα, αναμφίβολα με κάποιες liberal στίξεις για επαναστατικό άλλοθι παραγωγών που μόνο το κέρδος ορίζει. Margot for President.

Μίλα της και φέρ'την πίσω! Δρομολογήθηκε η νέα ταινία τρόμου των αδερφών ΦιλίππουΠρώτη εικόνα «Megalopolis»: Ο μήνας της χρονιάς που θα φέρει νέο Κόπολα ξεκινά σωστά