To Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης άνοιξε στις 30 Σεπτεμβρίου με το "Carnage" του Ρομάν Πολάνσκι. Μια ταινία που έκανε πρεμιέρα στην πρόσφατη Μόστρα και βασίζεται στο βραβευμένο με Τόνι θεατρικό της Γιασμίνα Ρεζά, "Ο Θεός της Σφαγής".
Στο κόκκινο χαλί περπάτησαν η Τζόντι Φόστερ και ο Τζον Σι Ράιλι, το ένα εκ των δύο ζευγαριών της ταινίας. Κρίστοφ Βαλτζ και Κέιτ Γουίνσλετ έλαμψαν διά της απουσίας τους, ενώ ο σκηνοθέτης αποφεύγει όπως είναι γνωστό τη Νέα Υορκη εξαιτίας της περιπέτειάς του με τη δικαιοσύνη. Μπορεί η Ζυρίχη, όπου συνελήφθη, να τίμησε τον Πολάνσκι με βραβείο, αλλά η Αμερική δεν έχει ακόμα παραγράψει το παράπτωμά του.
«Ανάμεσα στα όσα αποκόμισα από αυτήν τη δουλειά είναι και το ότι πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά μας να δίνουν μόνα τους τις μάχες τους και να μην υπερβάλλουμε ως γονείς» λέει ο Τζον Σι Ράιλι που σε αντίθεση με τη Φόστερ, η οποία περιορίστηκε σε πόζες, μίλησε για την εμπειρία των γυρισμάτων με τον Πολάνσκι.
Με τέσσερις κεντρικούς χαρακτήρες, η ταινία διαδραματίζεται σχεδόν ολόκληρη σε ένα διαμέρισμα, όπου τα δυο ζευγάρια προσπαθούν να διαχειριστούν τον τσακωμό των παιδιών τους στο σχολείο, καταλήγοντας όμως να προβάλλουν τη δική τους δυσλειτουργική σχέση. Ολόκληρη η ταινία, που κυκλοφορεί και στις ελληνικές αίθουσες από τις τρεις Νοεμβρίου, γυρίστηκε σε μόλις έξι εβδομάδες.
Δείτε στιγμιότυπα από την πρεμιέρα του Carnage στη Νέα Υόρκη, καθώς και ένα ολοκαίνουργιο κλιπ, με μια σκηνή από την ταινία.