Ψηφοφορία αναγνωστών: Οι καλύτερες ερμηνείες της Μέριλ Στριπ

Η Σιδηρά Κυρία των Οσκαρικών υποψηφιοτήτων με 21 στο σύνολο, 3 νίκες και τριπλάσιες Χρυσές Σφαίρες στο ενεργητικό της, έχει γενέθλια και το cinemagazine.gr το γιορτάζει μαζί με τους αναγνώστες του. Εσείς ποια ψηφίζετε ως καλύτερη ερμηνεία της;

Από το cinemagazine.gr
Ψηφοφορία αναγνωστών: Οι καλύτερες ερμηνείες της Μέριλ Στριπ

Μετρώντας περισσότερα από 40 χρόνια καριέρας και διαγράφοντας μια ζηλευτή πορεία, η Μέριλ Στριπ αποτελεί εδώ και χρόνια συνώνυμο της λέξης ηθοποιός. Με πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές συνεργασίες στο βιογραφικό της - από τον Γούντι Άλεν στο «Μανχάταν», τον Σίντνεϊ Πόλακ στο «Πέρα από την Αφρική» και τον Ρόμπερτ Άλτμαν στο «A Prairie Home Companion» μέχρι τον Σπάικ Τζόουνς στο «Adaptation», τον Γουές Άντερσον στον «Απίθανο Κύριο Φοξ», τον Μάικλ Τσιμίνο στον «Ελαφοκυνηγό» και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στο «The Post» - βάζει το όνομά της στην ετήσια λίστα με τις πιο (δεδομένα) ενδιαφέρουσες ερμηνείες.

Από μάγισσα μέχρι αλεπού και από ανήμπορη μητέρα σε δίλημμα, μέχρι κακόβουλη διευθύντρια περιοδικού μόδας, έχει καταφέρει μέσα στα χρόνια να θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά -αν οχι το πιο δυνατό- όνομα του ερμηνευτικού βαρόμετρου στο Χόλιγουντ. Ήρεμη δύναμη, που δεν χρειάζεται φωτογραφικά φλας και δεν διστάζει να κάνει πλάκα με τον εαυτό της («Mamma Mia!») η Μέριλ Στριπ είναι η Ηθοποιός.

Σε μία καριέρα που μετρά πάνω από 70 ταινίες, συγκεντρώσαμε τις 21 (αριθμός ρεκορ) ερμηνείες της Μέριλ Στριπ που έφτασαν να διεκδικούν Όσκαρ Α' ή Β' Γυναικείου ρόλου και σας ζητάμε να ψηφίσετε την δική σας αγαπημένη.

Χρόνια πολλά και ας κερδίσει η καλύτερη... Μέριλ!

Βίντεο: Η μαγεία του πρωτοπόρου των ειδικών εφέ Ρέι ΧαριχάουζενΒίντεο: Ο Ζαν Βιγκό και ο γαλλικός ποιητικός ρεαλισμός